CIB bankkártyás fizetés

Szállítás. átvétel

Házhozszálíláts futrászolgálattal (GLS, SPRINTER)

FOXPOST Parcel locker

Fogyasztó Barát

Gyógyászfutár Gyógyászati webáruház

E-mail: [admin@gyogyaszfutar.hu]   
(Kérjük kérdését elsősorban írásban tegy fel, vevőszolgálatunk a lehető leggyorsabban válaszol a levelekre)

A feltüntetett árak kizárólag a webáruházban leadott rendelések esetén érvényesek! 

Felfekvés kezelése (decubitusz)

A felfekvés, más néven nyomási fekély vagy dekubitusz, olyan sérülés, amely a bőr és a szövetek pusztulásához vezet, amelyek hosszabb ideig tartó nyomásnak vannak kitéve. A felfekvések megelőzése és kezelése fontos az idősek, a mozgássérültek és a hosszabb ágyban fekvő betegek számára.

Az antidekubitusz matracok és párnák segítenek megelőzni a felfekvések kialakulását, mivel azokat speciális anyagokból készítik, amelyek csökkentik a bőr és a szövetek nyomását. Ezek az anyagok általában poliuretán habból vagy gélből készülnek, amelyek rugalmasak és állandó nyomással visszaállnak az eredeti formájukba. Az antidekubitusz matracok és párnák többféle kialakításban és méretben kaphatóak, így a beteg egyénileg kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt.

A váltakozó nyomású kompresszoros matracok egy másik típusú antidekubitusz matracok, amelyeket felfekvés kezelésére használnak. Ezek a matracok levegővel töltöttek, amelyet egy kompresszor pumpál be és vezet át a matrac különböző részein. A matracok rendszeresen változtatják a nyomást a különböző részein, így csökkentik a bőr és a szövetek nyomását, ami csökkenti a felfekvések kialakulásának kockázatát.

A váltakozó nyomású kompresszoros matracok előnye, hogy képesek a nyomás egyenletes elosztására a testen, amely hatékonyan csökkenti a felfekvések kialakulásának kockázatát. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a matracok drágák lehetnek, és bizonyos időközönként karbantartásra szorulnak, hogy biztosítsák a megfelelő működést.

Összességében az antidekubitusz matracok és párnák, valamint a váltakozó nyomású kompresszoros matracok hatékony megoldást nyújtanak a felfekvések megelőzésére és kezelésére, és segíthetnek abban, hogy az ágyban fekvő betegek kényelmesebbek legyenek és elkerüljék a fájdalmas felfekvések kialakulását

Tovább