CIB bankkártyás fizetés

Szállítás. átvétel

Házhozszálíláts futrászolgálattal (GLS, SPRINTER)

FOXPOST Parcel locker

Fogyasztó Barát

Gyógyászfutár Gyógyászati webáruház

E-mail: [admin@gyogyaszfutar.hu]   
(Kérjük kérdését elsősorban írásban tegy fel, vevőszolgálatunk a lehető leggyorsabban válaszol a levelekre)

A feltüntetett árak kizárólag a webáruházban leadott rendelések esetén érvényesek! 

Sóterápiás eszközök

A száraz sóterápia mint természetes gyógymód az alternatív gyógyászat egy ismert és kedvelt ága. Legfontosabb tulajdonsága, hogy a sós levegőt a szervezetbe juttatva segít elkerülni vagy akár megszüntetni is a tüdőnket érintő megbetegedéseket. A kínálatunkban többféle sóterápiás készüléket talál, amelyekkel egy egészségesebb életminőséget alakíthat ki. Segítségünkre lehetnek minimálisra csökkenteni a légúti megbetegedésekkel való megfertőződés esélyét, valamint azok leküzdhetővé válnak általa. Egyszeri rövid, de akár folyamatosan fennálló, elhúzódó légúti megbetegedések esetén is nagy segítséget nyújthatnak, legyen szó akár az egyre többeket érintő allergiás tünetekről és szénanátháról, vagy a már kisgyermekkorban is mind sűrűbben előforduló asztmáról és kruppos köhögésről.

Tovább

A sós levegő jótékony hatásáról a tüdőben már Hippokratész is értekezett az ókorban. A gyógyító erővel bíró sós tengeri levegő kúraszerű terápiája nem mindenki által volt elérhető az idők során. Sokan igyekeztek persze ezzel az eszközzel gyógyulni, akár bőrt érintő tünetekről, akár légzőszervi megbetegedésről legyen szó. Tulajdonképpen ez tekinthető a sóterápia ősének.

A sós levegőt belélegezni jó. Mindenekelőtt azért, mert gyulladáscsökkentő hatást fejt ki a tüdőnkben azáltal, hogy a belélegzett, a szemünkkel nem látható apró sókristályok méretüktől függően beférkőznek és megtapadnak a légzőszerv-rendszerünkben. Oda bekerülve segítenek megtisztítani a tüdőt és a légcsövet a ragaszkodó váladéktól, amitől már az orrspray-k, a kamillás gőzölés és a borogatás sem tudott megkímélni. A letapadt nyák könnyebben felköhöghetővé vagy kifújhatóvá válik, könnyebbé válik a lélegzetvétel, és remélhetőleg teljesen kitisztul a tüdő, nem fenyeget a kiújulás veszélye.

sóterápia eszközét otthonunkba is becsempészhetjük, ha olyan száraz sóterápiás eszközt választunk, amellyel gyógyító mikroklímát tudunk létrehozni. Így sokat tehetünk egészségünkért, mert akár olyan krónikus betegségeken is tudunk segíteni, mint az asztma, allergia, szénanátha, kruppos köhögés, de ha csak akut problémánk adódik, akkor is jó szolgálatot tesz, segít leküzdeni a náthát, megfázást, hörghurutot, légcsőhurutot.

A sós levegőt azért is jó belélegezni, mert érzete friss és egészséges, hatására tartósan javul a belélegzés minősége és a gázcsere folyamata. Javul a teljesítőképesség és erősödik az immunrendszer.

Miért csináljuk otthon a sóterápiát? Mert hatékony. Bár nem a sóbarlangban vagy sószobában tapasztalható mikroklíma elérése a cél és ez nem is lehetséges, de mivel otthon órák hosszat tudjuk működtetni a sóterápiás eszközt, az általunk létrehozott sós levegő hatékonysága vetekszik a tömény, sókuckós levegőével. Kényelmes, mert egyszerűen elérhető, nem kell sehova se menni, utazni. Egyszerűen csak bekapcsoljuk az eszközt, az elkezdi kilövellni a mikro méretű sókristályokat a levegőbe és ez így megy hosszú órákon át. Mit érzékelünk mindebből? Hogy éjszakáink hétről-hétre nyugodtabbak, nem zavarja köhögés vagy krákogás, nappalaink kiegyensúlyozottabban telnek, a levegő minősége pedig érezhetően javul a lakásban.

A sóterápiának ez a fajtája igazán előnyös a gyermekesek otthonába, hiszen sokszor tanácstalanok vagyunk, hogy mit is kezdjünk a kisgyermekkorban kialakuló kruppos köhögéssel és asztmával. A gyerekek általában a ventillátoros sóterápiás készülékeket részesítik előnyben az inhalátorokkal szemben, mert kevésbé zavaró számukra. Érdemes tehát ilyesmiben gondolkodni, ha szeretnénk nekik otthon a sószoba mikroklímáját megteremteni, mert így elég egyszerűen csak belélegezniük a szoba levegőjét. Alvás mellett is működtethető ez az eszköz, így valóban hatékonyan küzdhetünk a tünetekkel, hiszen ha a gyermekünk egész éjjel a sós levegőt lélegzi be hosszú hetekig, annak már valóban érezhető eredménye lesz.

Tovább